Žilinská značka BlackPitt prichádza s novými dizajnami

BlackPitt – nie je iba tričko, je za tým oveľa viac. Je to originál, je to autorský dizajn, je to podpora tvorby, sloboda prejavu.

„Umenie“ na tričku tak trochu inak. Dostupné, nápadné a dobre vyzerajúce. To je BlackPitt. Kamoš, čo s tebou ide rád von. Nech je to kdekoľvek, ste v pohode. Presne tak, ako aj všetci naši dizajnéri a grafici, s ktorými spolupracujeme!

Nájdete medzi nimi naozaj poklady! Tu je ich predstavenie v skratke:

Slavomíra Ondrušová je najnovší prírastok do kolekcie BlackPitt. Nápaditá a dôvtipná je ona aj jej tvorba. Od šperkárskej práce sa jej záujem postupne presúval ku médiu kresby. Kresba je pre ňu nástroj, ktorý dokáže bez slov komunikovať. „Je to iný jazyk, ktorý je nám všetkým vlastný.” Hovorí Slaja, ktorá tiež pôsobí aj v zoskupení Dzive. (Dizajn na titulke.)


Alica Kucharovič, je spoluzakladateľka úspešnej slovenskej značky Retart.  Skvelá ilustrátorka, ktorá sa venuje animácii aj street artu. Jej diela sú čisté, často zložené z fragmentov jej každodenného života. Typografia a vizuálne symboly v jej dielach vyžarujú pozitívnu energiu umocnenú prázdnymi priestormi a výraznými farbami.


Ivana Šáteková, je ďalšia výrazná a talentovaná ilustrátorka. Jej kresby sú hravé a plné postrehov. Baví ju komix, folklór a ľudová tvorba, čo v jej prácach aj vidieť. Má silno vyvinutý zmysel pre nezmysel a cit pre zobrazenie absurdných situácií s jej typicky vlastným humorom. Venuje sa aj veľkoformátovým kresbám, hlavne v zoskupení známom pod značkou Dzive.


Martu Hlavajová, je výtvarníčka , ktorej temne jemné práce spoznáte hneď. Jej tvorba je výrazná, netuctová a často sa dotýka trochu nekonvenčných tém.


Tomáš Rybár grafický dizajnér a člen VJ DJského zoskupenia EMONOIZBOYZ je nielen v street art komunite dobre známy. Vo svojej tvorbe rád odkazuje na slovenské subkultúry a ich rituály. Bavia ho autá, čisté linky a veľké formáty.


Peter Pyppo Dlhopolček, dvorný grafik značky BlackPitt je tiež známy graffity writer a rovnako aj známy žilinský grafický dizajnér. Typografia a minimalistické dokonalé vyčistené motívy sú jeho jasný rukopis.


David Reitšpís vo svojej tvorbe vytvára série záznamov hôr, kopcov či iných prírodných výjavov abstrahovaných do geometrických znakov. Jeho veľkoformátovýmé maľby, môžete objaviť na naozaj netradičných miestach. Charakterizuje ho výrazná redukcia tvaru, geometria, plošnosť, hra s rovnobežkami a čistá úsporná farebnosť.


Fabrika Rustyredes oddelenie textilných a mačacích záležitostí. Pocit pre vtip a hru mu rozhodne nechýba a na jeho dizajnoch to je aj vidieť.


Tomáš Paulen je predstaviteľ mladej šikovnej vlny zo Žiliny. Grafický dizajnér, ktorý inšpiráciu čerpá aj zo surovosti grindových kapiel. Punk, metal a underground ho totiž ohromne bavia.


Daniel Goliaša / Déé X Géé“Punk, straight edge a bike. Všetko tak odlišné, no predsa prepletené do seba.”


Akay žilinský writer zo známej a stále aktívnej grafitti crew vie ako to na ulici chodí a je to aj patrične vidno v jeho vypísaných tagoch a dizajnoch.


Rubik je vášnivý biker a fotograf zo Žiliny. Okolité hory pozná ako svoje ponožky a žiadna tajná lesná cyklo cesta pred ním nie je skrytá. Pre BlackPitt odfotil super fotku na starý foťák na obľúbenej cyklotrase.


Juraj Hubinský je architekt a výtvarník, ktorý sa venuje sa tvorbe interiérov a architektúry so zmyslom pre detail. Nie je mu cudzia akákoľvek mierka. Či už je to návrh lavičky, bytu, reštaurácie, domu alebo dokonca celého námestia. Jeho projekty vystihujú úprimné, funkčné a koncepčné riešenia s príbehom. V rámci voľnej výtvarnej tvorby sa pohybuje najčastejšie v médiu maľby a kresby. Prešiel od graffiti a street artu až po závesný obraz. Hľadá presahy medzi estetikou ulice až po minimalistické prejavy a dematerializáciu charakterizujúcu prístup v architektúre. Ďalším rozmerom jeho tvorby je výtvarné dielo v architektúre ako nástenné maľby, betónové reliéfy, či mozaiky.


Tomáš Béreš je 2D a 3D grafik, produktový dizajnér a ilustrátor. Štylizované knižné ilustrácie, logá a modely sú pre neho hračka, rovnako ako navrhnúť parádny motív pre BlackPitt.