Chilli con carne s kuracím mäsom Šťavnaté, pikantné a sýte my si samozrejme dávame aj koriander a smotanu na zjemnenie
Doba prípravy: 45 minút
Suroviny:
- 500 g kuracích pŕs
- 150 g hnedej fazule
- 1 malá konzerva kukurice
- 1 chilli paprička
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL mletej papriky
- 1 ČL údenej mletej papriky
- 1/2 ČL mletej škorice
- 1 ČL rímskej rasce
- 1 malý paradajkový pretlak
- 1 konzerva krájaných paradajok
- Rastlinný olej
- Limetka
- Soľ
- Korenie
Na podávanie:
Ryža
Koriander
Kyslá smotana
Postup:
Fazuľu namočíme vopred najlepšie cez noc a uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Kuracie prsia nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme cez pučiak, chilli papričku na kolieska. V panvici rozohrejeme rastlinný olej a orestujeme na ňom cibuľu, cesnak a kuracie prsia. Zaprášime paprikou, pridáme ostatné koreniny a 30 sekúnd restujeme. Pridáme paradajkový pretlak a krájané paradajky, v prípade potreby mierne podlejeme vývarom a dusíme 10 minút. Do zmesi pridáme kukuricu, uvarenú fazuľu a varíme ešte asi 5 minút. Pokvapkáme limetkovou šťavou, dochutíme soľou a korením. Podávame s ryžou, kyslou smotanou a čerstvým koriandrom.
Autori receptu: Ó jedlo mio