Chilli con carne s kuracím mäsom 😊

Chilli con carne s kuracím mäsom ❤️ Šťavnaté, pikantné a sýte 😊 my si samozrejme dávame aj koriander 🌱 a smotanu na zjemnenie 😍

♨️ Doba prípravy: 45 minút

♨️ Suroviny:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 150 g hnedej fazule
  • 1 malá konzerva kukurice
  • 1 chilli paprička
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 ČL údenej mletej papriky
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 1 ČL rímskej rasce
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 1 konzerva krájaných paradajok
  • Rastlinný olej
  • Limetka
  • Soľ
  • Korenie

Na podávanie:
Ryža
Koriander
Kyslá smotana

♨️ Postup:
Fazuľu namočíme vopred najlepšie cez noc a uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Kuracie prsia nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme cez pučiak, chilli papričku na kolieska. V panvici rozohrejeme rastlinný olej a orestujeme na ňom cibuľu, cesnak a kuracie prsia. Zaprášime paprikou, pridáme ostatné koreniny a 30 sekúnd restujeme. Pridáme paradajkový pretlak a krájané paradajky, v prípade potreby mierne podlejeme vývarom a dusíme 10 minút. Do zmesi pridáme kukuricu, uvarenú fazuľu a varíme ešte asi 5 minút. Pokvapkáme limetkovou šťavou, dochutíme soľou a korením. Podávame s ryžou, kyslou smotanou a čerstvým koriandrom.

Autori receptu: Ó jedlo mio