Uvoľnite sa a v pustite do svojho interiéru BOHO

Bohémsky štýl je už viac ako 50 rokov mimoriadne obľúbeným trendom nielen v bytovom dizajne. Stretnete sa s ním na módnych mólach, ale aj zariadení interiéru či exteriéru. Ak vás jeho vzdušnosť a ľahkovážnosť oslovila, máme pre vás pár typov ako si ho vytvoriť aj vo svojej domácnosti.

Boho je nielen o doplnkoch, je tak trochu aj o zmýšľaní. Radi po ňom siahajú ekologicky a umelecky založené duše, často aj bez toho, aby vedeli, že svoje okolie si vylaďujú v boho štýle. Masívne kusy nábytku, kombinácia starého z novým, veľa farieb, rastlín a doplnkov sú preň typické. Rovnako ako aj absencia smart technológií či veľkých TV obrazoviek.

Nestačí však len nahromadiť dekorácie z prírodných materiálov a kobercov. Priestor  by mala dýchať voľnosťou a slobodou.

Dostali ste na boho štýl chuť? Poradíme vám aké doplnky je vhodné si vybrať, aby ste vytvorili pohodový, divoký ale zároveň elegantný priestor, v ktorom sa dobre sníva.

Koberec

Dodá priestoru mäkkosť a útulnosť. Ak si neviete dať rady pri výbere kobercov, tak kobercom Kilim určite nič nepokazíte. Ide o úžasný typ odolného perzského koberca tkaného z tej najlepšej vlny. Koberec prinesie do miestnosti teplo a vďaka svojim vzorom aj trochu exotiky. Už je len na vás aký vzor a farbu si vyberiete. V kombinácií s ďalšími interiérovými prvkami priam vykúzli úžasnú boho atmosféru.

Ratanový nábytok a doplnky

Ratan môžete ho použiť v akejkoľvek forme, prírodný alebo tónovaný. Stolíky, stoličky, taburetky, koše, tienidlá na lampy, rámy na zrkadlo či kvetináče. Doplnky z ratanu dodajú priestoru vzdušnosť, pohodu a trošku aj závan retra.

Textílie

Kombinácia rôznych druhov textílií, ktoré dokopy vytvárajú harmonický a útulný celok je pre bohy štýl typická. Vankúše, závesy, prehozy, ľahučké baldachýny, vkusne nakombinované zo starých aj nových látok prinesú pravú bohémsku náladu. Zamerajte sa na výber materiálov a farby. Najlepšími materiálmi sú ľan, hodváb, vlna, brokát alebo kašmír. Bohémsky štýl znesie aj odvážne kombinácie, dajte však pozor, aby ste si úplne neuleteli. Vyberajte s citom a doprajte miestnosti stále dostatok vzdušnosti.

Doplnky, dekorácie a rastiny

Kúzelnú bohémsku atmosféru jednoznačne dotvárajú dekorácie. Sviečky, svietniky, už spomínané prútené koše, ktoré môžeme použiť na odkladanie vecí alebo ako obaly na kvetináče. Stolíky a komody z dreva či kovu sú vhodným podstavcom a odkladacím miestom pre knihy, lampy, sošky, šperkovnice a vzácne osobné predmety. Na stene sa budú vynímať macrame, mandala ale ani plastikou či pekným obrazom rozhodne nič nepokazíte. Nezabudnite na rastliny! A užite si svoj nový boho priestor!