„Čína“ s kuracím mäsom a domácou teriyaki omáčkou

🍜🥡🥢🐔🧅🌶️ Mám chuť na “Čínu” 🤤 Presne touto vetou začal dnešný obed. U nás doma Čínu robil len ocino. Keď sa objavil v kuchyni, vedeli sme, že to bude niečo špeciálne, väčšinou to bolo kuracie alebo bravčové na cesnaku s litrami sójovky a mrazenou zeleninou, občas tam šupol pokrájanú omeletu. Časy sa zmenili, ale niektoré veci ostali rovnaké. “Čínu“ varím pre svoju rodinu ja, ale mrazenú zeleninu som vymenil za čerstvú a namiesto sójovky spravil domácu teriyaki ❤️❤️

♨️ Doba prípravy: 25 minút
♨️ Počet porcií: 6

♨️ Suroviny:

  • 🍜4 kuracie prsné rezne
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 cm zázvoru
  • 2 stonky citrónovej trávy
  • 1 celá škorica
  • 6 cibúľ
  • 1 červená paprika
  • 4 portobello šampiňóny
  • 1 ČL zemiakového škrobu
  • Rastlinný olej
  • Soľ a korenie

🍜Teriyaki omáčka:

  • 6 PL sójovej omáčky
  • 6 PL ryžového octa
  • 6 PL saké alebo bieleho vína
  • 3 PL trstinového cukru

🍜 Na podávanie:

  • Jazmínová ryža
  • Chilli
  • Jarná cibuľka
  • Sézam

♨️ Postup:

Všetky suroviny na omáčku zmiešame v hrnci a varíme na strednom ohni 10 minút kým viditeľne nezhustne. Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme 2 minúty a vyberieme z panvice. Cesnak prepučíme, zázvor nasekáme nadrobno, citrónovú trávu pobúchame opakom noža, cibuľu, šampiňóny a papriku na veľké kusy. Všetku zeleninu restujeme na najvyššom ohni, pridáme škoricu a mäso. Restujeme asi minútu a pridáme omáčku, znížime teplotu a restujeme 3 minúty, v troške vody rozmiešame škrob a pridáme k mäsu, zamiešame, necháme prevrieť a podávame.

Viac gurmánskych zážitkov nájdete na Ó jedlo mio