Filet z pstruha so šošovicovým šalátom a grilovanou brokolicou 🐟🥕🥦

Povedala, že chce ísť na dovolenku a plávať v mori s rybami. Spravil jej pstruha, že nech trénuje…😀

♨️ Doba prípravy: 45 minút

♨️ Počet porcií: 4

♨️ Suroviny:

  • 4 filety z pstruha
  • 300 g šošovice
  • 1 brokolica
  • 3 mrkvy
  • 3 červené cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL drvenej rasce
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 ČL škorice
  • 3 bobkové listy
  • 10 guličiek nového celého korenia
  • Plátok masla
  • Kôpor
  • Petržlenová vňať
  • Citrónová šťava
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

♨️ Postup:

Šošovicu namočíme aspoň na 3 hodiny. Do hrnca dáme šošovicu, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, osolíme a varíme domäkka, tak aby sa nerozvarila. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na kolieska, vložíme na plech s papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. V miske zmiešame škoricu, rascu, papriku, pretlačený cesnak, kvapku olivového oleja, soľ, korenie a potrieme zmesou mrkvu. Rúru rozohrejeme na 170 C a mrkvu pečieme 20 minút. Cibuľu nakrájame na polkrúžky, osolíme a orestujeme na olivovom oleji. Uvarenú šošovicu zlejeme a necháme vychladnúť. V miske zmiešame šťavu z polky citróna, 2 PL olivového oleja, nasekaný kôpor, soľ a korenie. Orestovanú cibuľu zmiešame so šošovicou, pridáme zálievku, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Filety osolíme, okoreníme a opražíme na kvapke oleja 2 minúty z každej strany, kožu ako prvú. Na záver pridáme maslo a rybu s ním poprelievame. Brokolicu si rozdelíme na menšie ružičky, sparíme na 3 minúty vo vriacej vode, vyberieme, potrieme olejom a na grilovacej panvici grilujeme 5 minút. Na tanier naberieme šošovicový šalát, na ktorý opatrne položíme filety a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.