Povedala, že chce ísť na dovolenku a plávať v mori s rybami. Spravil jej pstruha, že nech trénuje…
Doba prípravy: 45 minút
Počet porcií: 4
Suroviny:
- 4 filety z pstruha
- 300 g šošovice
- 1 brokolica
- 3 mrkvy
- 3 červené cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL drvenej rasce
- 1 ČL mletej papriky
- 1 ČL škorice
- 3 bobkové listy
- 10 guličiek nového celého korenia
- Plátok masla
- Kôpor
- Petržlenová vňať
- Citrónová šťava
- Olivový olej
- Soľ a korenie
Postup:
Šošovicu namočíme aspoň na 3 hodiny. Do hrnca dáme šošovicu, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, osolíme a varíme domäkka, tak aby sa nerozvarila. Mrkvu ošúpeme, nakrájame na kolieska, vložíme na plech s papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. V miske zmiešame škoricu, rascu, papriku, pretlačený cesnak, kvapku olivového oleja, soľ, korenie a potrieme zmesou mrkvu. Rúru rozohrejeme na 170 C a mrkvu pečieme 20 minút. Cibuľu nakrájame na polkrúžky, osolíme a orestujeme na olivovom oleji. Uvarenú šošovicu zlejeme a necháme vychladnúť. V miske zmiešame šťavu z polky citróna, 2 PL olivového oleja, nasekaný kôpor, soľ a korenie. Orestovanú cibuľu zmiešame so šošovicou, pridáme zálievku, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Filety osolíme, okoreníme a opražíme na kvapke oleja 2 minúty z každej strany, kožu ako prvú. Na záver pridáme maslo a rybu s ním poprelievame. Brokolicu si rozdelíme na menšie ružičky, sparíme na 3 minúty vo vriacej vode, vyberieme, potrieme olejom a na grilovacej panvici grilujeme 5 minút. Na tanier naberieme šošovicový šalát, na ktorý opatrne položíme filety a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.