Nice to meet you (25. 2. – 12. 3. 2021)

Online participatívne predstavenie pre jedného diváka / diváčku a jednu performerku realizované na Zoome. Je ďalším príspevkom k hľadaniu nových formátov divadla pre online priestor, vypĺňaním prázdna, ktoré ostalo v nás aj v divadelných sálach. Autentické stretnutie s performermi, ktorí sú ďaleko, ale chcú byť blízko. Pripomienka večerných stretnutí a spontánnych rozhovorov. Účinkuje vždy jedna z dvoch performeriek: Ine Ubben z Holandska alebo Clara Cortes zo Španielska. 

Stretnutie dvoch neznámych ľudí, po prvý krát, online. Sú každý u seba doma. Odhalia pre seba kúsok súkromia cez priestor, v ktorom sú a predmety, ktoré bývajú s nimi. Ostatné ostáva tajomstvom, stretnutie vyprchá v online priestore, je na vás, čo ostane. Je to pozvánka k hľadaniu poézie v maličkostiach. Je to oslava našej každodennosti.    

Clara: “Keď som žila v Holandsku, vždy keď som prechádzala popri otvorených oknách, bola som zvedavá a nazerala som dnu. Zaujímalo ma, čo ľudia vo vnútri robia. Ako majú uložený nábytok, či majú mačku, či majú doma neporiadok. A takto predstavovala najrôznejšie príbehy…” 

Ine: “Podľa mňa váš domov trošku odhaľuje kým ste. Aj to, aké máte predmety a aký je váš vzťah k nim. To, čo je viditeľné na prvý pohľad a to ostatné ešte viac. Napríklad niektorí ľudia majú veci dokonale uložené, ale nikdy nevedia nájsť čo hľadajú, zatiaľ čo iní sú obklopení totálnym neporiadkom, pritom však presne vedia, kde čo je.”  

Každé uvedenie je len pre jedného diváka, svoje miesto si prosím rezervujete prostredníctvom rezervačného formulára: https://forms.gle/cNRXGeG9RnA4PGRw9

Predstavenia budú prebiehať v angličtine, počas troch týždňov, v piatky a jeden štvrtok takto:

Štvrtok 25.2.: 19:00, 20:30, 22:00 

Piatok 26.2.: 19:00, 20:30

Piatok: 5.3.: 19:00, 20:30

Piatok 12.3.: 19:00, 20:30, 22:00

Podporiť nás môžete dobrovoľným vstupným na priloženom linku, ďakujeme!

O autorkách: 

Ine Ubben je performerka, pôsobiaca v oblasti participatívneho a objektového divadla a dramaturgie. Je absolventkou medzinárodného program Directing of devised and object theatre na pražskej DAMU ale aj magisterského štúdia klinickej psychológie. 

Clara Cortes  je interdisciplinárna umelkyňa zo Španielska. Vyštudovala vytvarné umenie a potom cirkus a performance, účinkuje v predstaveniach novéo cirkusu a jej vlastná tvorba kombinuje text, pohyb a hudbu.     

Kontaktná osoba: Bashka Jombíková, bashka@stanica.sk

Uvedenie predstavenia z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. 

ZDROJ: Stanica | Nice to meet you (25. 2. – 12. 3. 2021)