Batátové gnocchi s hlivou, sušenými paradajkami a špenátom👌

Našou tradíciou je dobre sa najesť a takto sme oslávili Veľký piatok 💚

♨️ Doba prípravy: 40 minút

♨️ Počet porcií: 8

♨️ Suroviny:

  • 2 veľké batáty
  • 300 g hl. múky
  • 1 vajíčko
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 g hlivy
  • 70 g sušených paradajok
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 dl bieleho vína
  • Čerstvý tymián
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

♨️ Postup: Batáty prekrojíme na polovice, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre na 200 C, 20 minút. Batáty necháme vychladnúť, ošúpeme, popučíme a zmiešame s vajíčkom a múkou, ktorú dosýpame postupne, až pokiaľ nebude cesto lepiť. Rozdelíme cesto a vyvaľkáme na tenké šúľky a nakrájame na malé kúsky, ktoré varíme v osolenej vode pokial nevyplávajú na hladinu. Na panvici orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme nakrájanú hlivu, tymián a orestujeme, podlejeme vínom, odparíme alkohol a pridáme nakrájané paradajky a špenát. Chvíľku povaríme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a korením. Podávame s nastrúhaným syrom.

Zdroj: Ó jedlo mio