Našou tradíciou je dobre sa najesť a takto sme oslávili Veľký piatok
Doba prípravy: 40 minút
Počet porcií: 8
Suroviny:
- 2 veľké batáty
- 300 g hl. múky
- 1 vajíčko
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 300 g hlivy
- 70 g sušených paradajok
- 200 g čerstvého špenátu
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 dl bieleho vína
- Čerstvý tymián
- Olivový olej
- Soľ a korenie
Postup: Batáty prekrojíme na polovice, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre na 200 C, 20 minút. Batáty necháme vychladnúť, ošúpeme, popučíme a zmiešame s vajíčkom a múkou, ktorú dosýpame postupne, až pokiaľ nebude cesto lepiť. Rozdelíme cesto a vyvaľkáme na tenké šúľky a nakrájame na malé kúsky, ktoré varíme v osolenej vode pokial nevyplávajú na hladinu. Na panvici orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme nakrájanú hlivu, tymián a orestujeme, podlejeme vínom, odparíme alkohol a pridáme nakrájané paradajky a špenát. Chvíľku povaríme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a korením. Podávame s nastrúhaným syrom.
Zdroj: Ó jedlo mio