STANICA ONLINE: Slavkovská, Piktorová, Hodoň: WIP ŠICHTA / 15. 4. 2021

Štvrtok 15. 4. 2021 / Od 06:00 / Stanica Žilina-Záriečie

Od šiestej ráno do šiestej večer. 12-hodinová šichta našich aktuálnych rezidentov, otvorený proces, naživo a streamovaný.

Streamovať budeme cez Youtube, link nájdete tu.

Okupácia priestoru Stanice; revízia možnosti byť. 
Online/ Offline/ Off-program/ Off-topic
Práca v práci. 
Práca na práci. 
Práca pre prácu. 
Kontakt kontaktu kontaktom.
Urbi et Orbi.

Rezidencia Jazmíny Piktorovej a Terezy Slavkovskej s režisérom Martinom Hodoňom začala v sobotu 10. apríla. Počas jedného týždňa pracujú u nás v podkrovnej sále na projekte Rauch, na pohybovom výskume dynamiky vzťahov, intimity a dôvery. Hlavnou ambíciou projektu je zobrazenie krehkosti individuality v sociálnej interakcii, jej formovanie a dopad na psychiku v parazitnom vzťahu. 

V posledný deň rezidencie – vo štvrtok 15. 4. nás pozývajú do procesu. Presunú sa z podkrovnej sály do baru, teda do presklenej časti našej budovy, kde budú v práci normálne pokračovať a zároveň ju po dobu dvanástich hodín snímať kamerou a streamovať. Počas WIP ŠICHTA, otvárajú svoj proces, svoju prácu komukoľvek, kto okolo nich prejde; či už fyzicky okolo Stanice alebo virtuálne, keď sa prekliká k streamu. Takto obnažený tvorivý proces je manifestom, že „Umenie je práca“. Je symbolom umenia za zatvorenými dverami. Je volaním po chýbajúcich divákoch. Aj snahou oživiť Stanicu, ktorá je bez divákov, priateľov na káve a detí na ihrisku či v detskom kútiku trošku opustená. Pozývame vás do našich priestorov, z bezpečnej vzdialenosti, no veľmi autenticky.

Koncept, choreografia, tanec: Tereza Slavkovská, Jazmína Piktorová
Koncept, réžia: Martin Hodoň
Hudba: Jakub Mudrák
Svetelný design: Lukáš Kubičina
Kostýmy: Johanna Grigarová
Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. 

Zdroj: Stanica | Slavkovská, Piktorová, Hodoň: WIP ŠICHTA – online / offline