WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2021 / 9. 5. 2021 o 13:00

Opráš svoje tenisky a poď bežať 9. mája o 13tej popoludní pre dobrú vec. Wings for Life World Run sa vracia so svojou ôsmou edíciou. Pridaj sa aj ty k charitatívnemu podujatiu, ktoré financuje výskum liečby poranení miechy.

Pýtaš sa prečo?

1. Podporíš dobrú myšlienku

Keď sa postavíš na štart Wings for Life World Run, vybehneš do boja nielen za seba, ale aj za druhých. Pretože 100 percent všetkých vstupných poplatkov putuje priamo na nadáciu Wings For Life, ktorej misiou je vyliečiť ľudí, ktorí utrpeli poranenie miechy chrbtice. Aj napriek tomu, že ročník 2020 bol výrazne poznačený hygienickými opatreniami, napokon sa behu zúčastnilo viac ako 77 000 bežcov zo 104 krajín, ktorí spolu vyzbierali 2,8 milióna € na výskum liečby poranení miechy chrbtice.

2. Jedinečné podujatie

Beh je jedinečný v tom, že cieľová čiara sa pohybuje. Volá sa Catcher Car (stíhacie auto) a 30 minút po tom, čo odštartuješ spolu s ďalšími účastníkmi v ten istý čas (nech už bežíte kdekoľvek na svete), ťa auto začne naháňať. Postupne pridáva a kde ťa predbehne, tam sa tvoj beh končí. Posledný, kto mu dokáže unikať, sa stáva svetovým šampiónom. V roku 2020 to bol britský bežec Michael Taylor, ktorý za 4 hodiny a 12 minúť prešiel 69,92 km.

3. Aplikácia Wings for Life World Run App je pripravená

S live trackingom a virtuálnym Catcher Carom, aplikácia Wings For Life World Run ti dáva príležitosť zúčastniť sa kdekoľvek budeš chcieť. Prepojenie so sociálnymi sieťami ťa udrží v spojení s ostatnými bežcami a audio sprievodca ťa bude informovať, zabávať a motivovať v reálnom čase.
Športový riaditeľ podujatia, olympijský medailista Colin Jackson: „Náš softvér vyvíjame už päť rokov, takže virtuálny beh pre nás nie je žiadnou novinkou.“

4. Je to zábava pre každého

Profesionálni športovci. Začiatočníci. 18-roční nadšenci. 80-roční nadšenci. A každý medzitým. Štartové pole na Wings For Life World Run je každý rok tak pestré, ako to len ide. Mnohí majú na sebe kostýmy, niektorí slnečné okuliare, niektorí zimné rukavice, ďalší čelovky (keďže v mnohých lokalitách sa beží po tme), ale hlavne má každý na tvári úsmev. Urobiť niečo dobré pre seba a zároveň pre druhých je totiž skvelá skúsenosť.

5. Toto je tvoja šanca byť súčasťou niečoho globálneho

Nielen, že pobežíš naraz s celým svetom, ale pridáš sa aj k odkazu, ktorý toto podujatie buduje už od roku 2014. Zatiaľ sa doň zapojilo 700 000 účastníkov zo 195 krajín, ktorí spolu nabehali sedem miliónov kilometrov a vyzbierali takmer 30 miliónov eur pre výskum poranení miechy!

A toto celé hnutie sa nezastaví, kým sa liek nenájde.

Wings for Life World Run 2021 sa koná 9. mája 2021 o 13:00 hod.

Okrem App Runov boli plánované aj vlajkové podujatia. Tie by sa za ideálnych podmienok uskutočnili v 12 lokalitách po celom svete, ale momentálna pandemická situácia nedovoľuje plánovať podujatia v dostatočnom predstihu.

Plánovaný App run v našom meste je pripravený, ak to pandemická situácia dovolí vidíme sa v Parku Budatínskeho hradu, čo je tradičné miesto tohto podujatia u nás. Ak nie, ostáva Ti možnosť bežať individuálne kdekoľvek sa ti zachce.

Sťahuj aplikáciu na App Store a Google Play!

Zaujímavé odkazy:
Čo motivuje známych športovcov k behu Wings for Life World Run https://www.redbull.com/sk-sk/wings-for-life-world-run-ambasadori-beh-motivacia

Návod ako sa prihlásiť https://www.redbull.com/sk-sk/navod-ako-sa-prihlasit-wings-for-life-world-run

Otázky a odpovede https://www.redbull.com/sk-sk/events/wings-for-life-world-run-2021/otazky-faqs-world-run

Zdroj: WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2021 – zilina.sk