Indické maslové kurča alias butter chicken 😊

Po dlhšej dobe sme si pripravili mäsové kari, na želanie manželky to bolo menej pikantné maslové kurča, prevoňané garam masalou a rímskou rascou, zjemnené ako inak kokosovým mliekom. Samotné mäso sme marinovali 24 v jogurtovej marináde a napriek tomu, že sme mali prsia, tak sú neuveriteľne šťavnaté. Jasmínová ryža, koriander, chilli a čierna rasca nesmú chýbať.

♨️ Doba prípravy: 45 minút

♨️ Počet porcií: 8

♨️ Suroviny:

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 3 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 cm koreň zázvoru
  • 2 konzervy krajaných paradajok
  • 3 ČL garam masala
  • 1 ČL rímskej rasce
  • 1 ČL kurkumy
  • 500 ml kokosového mlieka
  • Šťava z limetky
  • Maslo
  • Olivový olej
  • Soľ

🍛 Marináda:

  • 250 g bieleho jogurtu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cm koreň zázvoru
  • 2 ČL garam masala
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL rímskej rasce
  • 1 ČL mletej papriky
  • Soľ

♨️ Postup: Mäso nakrájame na väčšie kúsky, v miske zmiešame všetky suroviny na marinádu a premiešame s mäsom, odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny, my sme mali 24h. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na masle, ked začne hnednúť pridáme nakrájaný zázvor a cesnak, orestujeme, pridáme korenia, osolíme, zalejeme paradajkami a na miernom ohni varíme 10 minút. Medzitým na panvici orestujeme sprudka mäso, staci 2 minúty z každej strany. Omáčku rozmixujeme, pridáme do nej mäso a varíme ďalších 10 minút. Na záver zjemníme kokosovým mliekom, plátkom surového masla a dochutíme soľou a limetkovou šťavou. Podávame s jasmínovou ryžou, chilli, koriandrom a limetkou.

Zdroj: Ó jedlo mio