Ľahká, rýchla, plná úžasnej zeleniny, ktorú sme povarili len pár minút, aby si zachovala čo najviac živín, vitamínov a minerálovSilný zeleninový vývar, chrumkavý cukrový hrášok, cuketa, stonkový zeler v kontraste s jemnou fazuľou
Doba prípravy: 20 minút
Počet porcií: 8
Suroviny:
- 1 cuketa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 stonky zeleru
- 1/2 brokolice
- 1 pór
- 4 ks jarnej cibuľky
- 2 konzervy bielej veľkej fazule
- 10 ks reďkoviek
- Hrsť cukrového hrášku
- Hrsť čerstvého špenátu
- Petržlenová vňať
- 2 l zeleninového vývaru
- Olivový olej
- Soľ a korenie
Postup: Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, vo väčšom hrnci rozohrejeme olivový olej a restujeme cuketu asi 3 minúty, pridáme cesnak, zeler a pokračujeme v restovaní ďalšie 2 minúty. Zeleninu zalejeme vývarom, pridáme brokolicu, pór, jarnú cibuľku, fazuľu a povaríme asi 2 minúty. Na záver do polievky pridáme hrášok, špenát a na plátky nakrájané reďkovky, povaríme maximálne 2 minúty, dochutíme soľou a korením. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou, pripadne s domácimi cestovinami.
Zdroj: Ó jedlo mio