Pomoc pre Kubka!

Jedna z najhorších vecí, ktorá môže postretnúť rodičov je ak im ochorie dieťa…

Toto nešťastie na vlastnej koži už niekoľko rokov prežívajú Môcikovci. Kubko sa narodil ako zdravé dieťatko. Po pár týždňoch radosti a šťastia sa však idylka skončila. Kubko z ničoho nič dostal záchvaty, ktoré hrozivo pripomínali epilepsiu. Len niekoľko týždňové bábätko tak skončilo pripojené na prístrojoch na JISke a bojovalo o život. Po absolvovaní obrovského množstva vyšetrení, odberov, znel verdikt lekárov nasledovne – cytomegalovírusová infekcia (CMV). Infekcia napadala Kubkovi centrálnu nervovú sústavu. Začal sa kolotoč vyšetrení, sledovaní v odborných ambulanciách, rôznych liekov a namáhavých cvičení.

Po rokoch je CMV konečne negatív a Kubko nemusí brať žiadne lieky. Bohužiaľ však choroba za sebou zanechala obrovskú spúšť vo forme pridružených diagnóz. Detská mozgová obrna, strabizmus (operácii očí sa nevyhne), quadruparéza, hypotonus a hypermobilita, oneskorený vývin, narušená komunikačná schopnosť, plochonožie najvyššieho stupňa (kde hrozí náročná a zložitá operácia) sú len niektoré z nich.

Choroba dieťaťa je obrovská záťaž psychická, fyzická a aj finančná. Môcikovci sa už roky snažia a dali do náročnej liečby všetko. Postavili Kubka na nohy a neustále pracujú na tom, aby mohol mať čo najlepšie detstvo a život. Prognózy lekárov u takýchto malých detí sú veľmi pozitívne. Zahŕňajú však v sebe veľmi drahú a komplikovanú liečbu.

Lekári Kubkovi odporučili intenzívne neurostimulačné rehabilitácie, keďže všetky problémy sú neurologického pôvodu. Odborníci sú mimoriadne optimistickí a jednoslovne sa zhodujú na tom, že opakované pobyty v ADELI Medical Center mu môžu zmeniť život. Za kvalitu sa však platí a rehabilitácie sú skutočne nákladné (4-5 TISÍC EUR za pobyt). Výsledky sú však reálne dosiahnuteľné a centrum svojou kvalitou a liečbou na Slovensku nemá konkurenciu.

Kubko má šance všetky prekážky prekonať a žiť plnohodnotný, normálny a šťastný život. Jeho rodičia si nič neprajú viac, ako to, aby mohol ako normálne dieťa liezť na preliezky, naháňať sa s ostatnými, neskôr normálne chodiť do školy a viesť plnohodnotný život. Aktuálne to však už nie sú schopní financovať sami.

Kubkova mamina Lucia s nádejou založila transparentný účet, ktorý má pomôcť Kubkovi zlepšiť život a zaplatiť drahú liečbu.

Aj vy môžete Kubkovi a jeho rodine pomôcť, zaslaním finančného príspevku na liečbu.

Transparentný účet: Môciková Lucia; IBAN: SK83 8330 0000 0020 0204 6298

Link na transparentný účet: Fio banka

Všetky vyzbierané prostriedky budú použité výhradne na rehabilitácie a intenzívne rehabilitačné pobyty pre malého Kubka.                                                                                    .

ĎAKUJEME!!!