Konfitované kačacie stehná

Konfitované kačacie stehná s lokšou, karlovarským knedlíkom a karamelizovanou kapustou s brusnicami😍👌Kačacie stehná sme pripravili konfitovaním, kedy sa mäso pomaly varí alebo pečie kompletne ponorené v tuku, vďaka tomu aj nepoddajnejšie kúsky mäsa budú úplne rozpadavé. Takto pripravené mäso zaliate v masti vydrží v chladničke aj niekoľko mesiacov. V tomto prípade sme stavili na osvedčenú klasiku v podobe červenej kapusty, lokše a karlovarského knedlíku.👏

♨️ Doba prípravy: 6 hodín

♨️ Počet porcií: 8

♨️ Suroviny:

🦆 Kačacie stehná:

  • 8 ks kačacích stehien
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Čerstvý tymián
  • Rasca
  • Soľ
  • Husacia masť

🥬 Karamelizovaná kapusta:

  • 1 hlávka červenej kapusty
  • 3 cibule
  • 2 dl červeného vína
  • 3 PL trstinového cukru
  • 3 bobkové listy
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • 1 ČL rasceSušené brusnice
  • 1 PL jablčného octu
  • Husacia masť
  • Soľ

🥔 Zemiakové lokše:

  • 800 g zemiakov uvarených v šupke
  • 200 g hl. múky
  • Štipka soli

♨️ Postup: 🦆 Stehná nasolíme, posypeme nasekaným tymiánom, rascou, potrieme pretlačeným cesnakom, vložíme ich do pekáča a zalejeme husacou masťou tak, aby boli kompletne zaliate. Pečieme na 125C, 5-6 hodín. Keď je mäso mäkké vyberieme ho, masť zlejeme, šťavu zredukujeme v hrnci 5 minút a precedíme. Rúru vyhrejeme na 220 C a stehná zapečieme aby bola koža chrumkavá.🥬 Kapustu nakrájame na tenké rezance a orestujeme s cibuľou na masti. Pridáme bobkový list, korenie, soľ, cukor, rascu, brusnice a necháme skaramelizovať. Podlejeme červeným vínom a pridame ocot a dusíme domäkka.🥔 Zemiaky nastrúhame a zmiešame s múkou a soľou. Cesto rozdelíme na 8 častí, vyvaľkáme na 2-3 mm a na suchej panvici opražíme z oboch strán. Hotové lokše potrieme husacou masťou.

Zdroj: Ó jedlo mio