Krémeš😍

K tomuto dezertu ani netreba nič písať. Nevieme o nikom, kto by ho nepoznal alebo nemal rád🌟

♨️ Doba prípravy: 1,5 hodiny

♨️ 1/2 klasického veľkého plechu

♨️ Suroviny:

  • Čerstvé lístkové cesto

🥚Žĺtkový krém:

  • 750 ml mlieka
  • 7 žĺtkov
  • 125 g práškového cukru
  • 85 g kukuričného škrobu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 75 g masla
  • 1 PL rumu
  • 4 bielka na sneh
  • Štipka soli

🍰 Šľahačka:

  • 750 ml šľahačkovej smotany
  • 1 stužovač
  • 100 g práškového cukru

♨️ Postup:

Lístkové cesto vyvaľkáme na 2 tenké pláty a upečieme v rúre, vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme žĺtkový krém.

🥚 Žĺtkový krém: Žĺtka vymiešame s cukrom na penu, pridáme vanilku a škrob. V hrnci privedieme k varu mlieko a za stáleho miešania pomaly vlievame do misky so žĺtkami. Celú zmes vrátime naspäť do hrnca a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty pokiaľ poriadne nezhustne. Krém zakryjeme potravinovou fóliou aby nevznikla koža a necháme vychladnúť. V miske vymiešame z bielkov a štipky soli pevný sneh, ktorý opatrne vmiešame s rumom do krému.V ďalšej miske vyšľaháme smotanu, cukor a stužovač na pevnú šľahačku. Na jeden plát cesta rovnomerne nanesieme žĺtkový krém a vložíme na 15 minút do chladničky stuhnúť. Následne naň rozotrieme šľahačku a položíme zvyšný plát cesta. Ak máme chuť, vrch krémeša môžme poliať čokoládou.

Zdroj: Ó jedlo mio