K tomuto dezertu ani netreba nič písať. Nevieme o nikom, kto by ho nepoznal alebo nemal rád
Doba prípravy: 1,5 hodiny
1/2 klasického veľkého plechu
Suroviny:
- Čerstvé lístkové cesto
Žĺtkový krém:
- 750 ml mlieka
- 7 žĺtkov
- 125 g práškového cukru
- 85 g kukuričného škrobu
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 75 g masla
- 1 PL rumu
- 4 bielka na sneh
- Štipka soli
Šľahačka:
- 750 ml šľahačkovej smotany
- 1 stužovač
- 100 g práškového cukru
Postup:
Lístkové cesto vyvaľkáme na 2 tenké pláty a upečieme v rúre, vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme žĺtkový krém.
Žĺtkový krém: Žĺtka vymiešame s cukrom na penu, pridáme vanilku a škrob. V hrnci privedieme k varu mlieko a za stáleho miešania pomaly vlievame do misky so žĺtkami. Celú zmes vrátime naspäť do hrnca a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty pokiaľ poriadne nezhustne. Krém zakryjeme potravinovou fóliou aby nevznikla koža a necháme vychladnúť. V miske vymiešame z bielkov a štipky soli pevný sneh, ktorý opatrne vmiešame s rumom do krému.V ďalšej miske vyšľaháme smotanu, cukor a stužovač na pevnú šľahačku. Na jeden plát cesta rovnomerne nanesieme žĺtkový krém a vložíme na 15 minút do chladničky stuhnúť. Následne naň rozotrieme šľahačku a položíme zvyšný plát cesta. Ak máme chuť, vrch krémeša môžme poliať čokoládou.