Vyrobte si s deťmi doma perfektné vianočné ozdoby z toho čo máte po ruke!

Tvorenie s deťmi prináša kopec zábavy a často prekvapivo neuveriteľne zaujímavé výsledky. Vyzdobte si stromček vlastnými ozdobami, ktoré si s deťmi spoločne pripravíte. Dokonalá a originálna výzdoba sa postará o dobrú náladu a bude vám zaručene robiť radosť celé sviatky.

Máme pre vás niekoľko naozaj jednoduchých tipov!

Vianočné stromčeky z paličiek na nanuk.

Potrebujeme: Postačí vám niekoľko nanukových paličiek, farby, lepidlo, špagát, kúsok lepenky alebo tvrdého papiera a ozdôbky, ktorými stromček vyzdobíte.

Postup: Paličky zlepíme do tvaru trojuholníka. Následne ich nafarbíme farbou. Potom na vrch stromčeka umiestnime hviezdu, ktorú si vystrihneme z tvrdého papiera a na spodnú časť prilepíme malý obdĺžnik – kmeň stromu. Potom si už stromček vyzdobíme podľa vôle. Môžeme ho omotať farebnou stužkou. Prilepiť naň koráliky či malé farebné chumáčiky. Nakoniec nezabudneme na vrch stromčeka prevliecť špagátik na zavesenie.

Okrem stromčeka si z paličiek jednoducho vytvoríte aj hviezdičku.

Zvieratká a ozdoby z lepenky

Potrebujeme:  Lepenka, ceruzka, lepidlo, nožnice, špagát a farebné papiere sú základ. Zídu sa však aj ďalšie ozdôbky, gombíky, pierka, kúsky látok prípadne pohyblivé oči.

Postup: Načrtneme si obrys ozdoby/zvieratka na lepenku. Vystrihneme, prepichneme dierku a pustíme sa do zdobenia. Napríklad mačičku, zajačika aj medvedíka urobíte naozaj veľmi jednoducho. Stačí si do kruhu dolepiť čiernu bodku – ňufák, pridať očká, dokresliť fúziky a potom už len doplniť z farebného papiera alebo látky ušká.

Anjeliky zo skladaného papiera

Potrebujeme: Výroba anjelika je skutočne veľmi jednoduchá. Papier, ihlu, šnúrku a korálik.

Postup: Z papiera si vystrihneme 2 rovnaké štvorce a oba poskladáme na harmoniku. Jednu harmoniku zošijeme špagátikom na jednom konci. Vytvoríme tak telo. Druhú harmoniku preložíme v polovici a tú pripojíme špagátikom k telu. Na koniec na špagátik navlečieme korálik a anjelika máme hotového!

Deti bude výroba ozdôb určite baviť. A tento spoločný čas je okrem zábavy skutočne zmysluplné trávenie spoločného času s deťmi. Pri tvorení sa stimuluje mozog. Podporuje sa fantázia, kreativita a rozvíjajú sa aj ďalšie zručnosti ako napríklad komunikácia, sústredenie a jemná motorika. Navyše takéto pekné ozdoby určite potešia aj starých rodičov a blízkych.

+ Pár tipov pre šikovné ručičky: