PANTONE ROKA 2022

PANTONE 17-3938 Very Peri
Nová farba Pantone, odvážne povzbudzuje osobnú vynaliezavosť a kreativitu.

Žijeme v časoch zmien. PANTONE 17-3938 Very Peri je symbolom globálneho ducha doby a prechodu, ktorým prechádzame.

PANTONE 17-3938 Very Peri nám pomáha prijať túto zmenenú krajinu možností a otvára nám novú víziu pri prepisovaní našich životov. Zobrazuje bezstarostnú sebadôveru spojenú s odvážnou zvedavosťou, ktorá oživuje nášho tvorivého ducha.

Spestruje vlastnosti modrej a dopĺňa ich o novú dnes rezonujúcu perspektívu, ktorú posúva do svetla budúcnosti. 

Ako sa dostávame z intenzívneho obdobia izolácie, naše predstavy a štandardy sa menia a naše fyzické a digitálne životy sa spájajú novými spôsobmi. Digitálny dizajn nám pomáha posúvať hranice reality a otvára dvere do dynamického virtuálneho sveta, kde môžeme objavovať a vytvárať nové farebné možnosti. S trendmi v oblasti hier, rastúcou popularitou metaverza a rastúcou umeleckou komunitou v digitálnom priestore PANTONE 17-3938 Very Peri ilustruje fúziu moderného života a ako sa farebné trendy v digitálnom svete prejavujú vo fyzickom svete a naopak.

„Farba roka Pantone odráža to, čo sa deje v našej globálnej kultúre, vyjadruje to, čo ľudia hľadajú, na čo môže táto farba odpovedať.“ dodala Laurie Pressman, viceprezidentka Pantone Color Institute.“

Vytvorenie novej farby po prvý raz v histórii nášho vzdelávacieho programu farieb PANTONE farba roka odráža prebiehajúce globálne inovácie a transformáciu. Keďže spoločnosť naďalej uznáva farbu ako kritickú formu komunikácie a spôsob, ako vyjadriť a ovplyvniť myšlienky a emócie a zapojiť sa a spojiť sa, zložitosť tohto nového červeného fialového modrého odtieňa zvýrazňuje rozsiahle možnosti, ktoré pred nami ležia.

PANTONE 17-3938 Very Peri, ktorý zahŕňa kvality modrej, ale zároveň má fialovo-červený podtón, prejavuje štedrý, radostný postoj a dynamickú prítomnosť, ktorá podporuje odvážnu kreativitu a nápadité vyjadrenie.