Ak je niekomu často zima a má chuť si dať niečo zdravé, toto je presne tá polievka, ktorú si uvarte Jej plná chuť a veľa zeleniny bude chutiť nielen vegánom, ale aj zarytým mäsožravcom
Doba prípravy: 30 minút
Počet porcií: 10
Suroviny:
- 5 cibúl
- 2 zväzky jarnej cibuľky
- 8 strúčikov cesnaku
- 3 cm zázvoru1 čerstvá chilli
- 3 ks citrónovej trávy
- 3 bobkové listy
- 2 konzervy krajaných paradajok
- 4 mrkvy
- 1 maslová tekvica
- 400 g šampiňónov
- 200 g shimeji
- 200 g nameko
- 2 PL tom yum pasty
- 2 PL červenej curry pasty
- 3 tofu natural
- 6 PL sójovej omáčky
- 4 PL ryžového octu
- 350 g ryžové rezance
- 2 konzervy kokosového mlieka
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 PL rybacej omáčky
- Rastlinný olej
- Soľ
Na podávanie:
- Čerstvý koriander
- Čerstvá chilli
- Čierna rasca
- Limetka
Postup: Vo väčšom hrnci uvaríme rezance podľa návodu, zlejeme a schladíme studenou vodou. Cibuľu, jarnú cibuľku, cesnak, zázvor, citrónovú trávu, chilli, mrkvu, šampiňóny a tekvicu nakrájame na veľké kusy a orestujeme vo väčšom hrnci na oleji spolu s bobkovým listom 5 minút. Pridáme paradajky, zalejeme vývarom, pridáme sójovú omáčku, tom yum a curry pastu, soľ, ryžový ocot, privedieme do varu a povaríme 5 minút na strednom plameni. Do polievky pridáme zvyšné huby a povaríme ďalších 5 minút. Keď je mrkva a tekvica skoro mäkká, pridáme kokosové mlieko, znížime plameň a varíme 5 minút, dochutíme soľou, limetkou a rybiou omáčkou. Do taniera vložíme rezance, zalejeme polievkou, pridáme nasekaný koriader, chilli a čiernu rascu. Na záver pokvapkáme limetkovou šťavou.
