Thajská kokosová polievka s tofu🍲

Ak je niekomu často zima a má chuť si dať niečo zdravé, toto je presne tá polievka, ktorú si uvarte😍 Jej plná chuť a veľa zeleniny bude chutiť nielen vegánom, ale aj zarytým mäsožravcom👌

♨️ Doba prípravy: 30 minút

♨️ Počet porcií: 10

♨️ Suroviny:

  • 5 cibúl
  • 2 zväzky jarnej cibuľky
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 3 cm zázvoru1 čerstvá chilli
  • 3 ks citrónovej trávy
  • 3 bobkové listy
  • 2 konzervy krajaných paradajok
  • 4 mrkvy
  • 1 maslová tekvica
  • 400 g šampiňónov
  • 200 g shimeji
  • 200 g nameko
  • 2 PL tom yum pasty
  • 2 PL červenej curry pasty
  • 3 tofu natural
  • 6 PL sójovej omáčky
  • 4 PL ryžového octu
  • 350 g ryžové rezance
  • 2 konzervy kokosového mlieka
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 PL rybacej omáčky
  • Rastlinný olej
  • Soľ

Na podávanie:

  • Čerstvý koriander
  • Čerstvá chilli
  • Čierna rasca
  • Limetka

♨️ Postup: Vo väčšom hrnci uvaríme rezance podľa návodu, zlejeme a schladíme studenou vodou. Cibuľu, jarnú cibuľku, cesnak, zázvor, citrónovú trávu, chilli, mrkvu, šampiňóny a tekvicu nakrájame na veľké kusy a orestujeme vo väčšom hrnci na oleji spolu s bobkovým listom 5 minút. Pridáme paradajky, zalejeme vývarom, pridáme sójovú omáčku, tom yum a curry pastu, soľ, ryžový ocot, privedieme do varu a povaríme 5 minút na strednom plameni. Do polievky pridáme zvyšné huby a povaríme ďalších 5 minút. Keď je mrkva a tekvica skoro mäkká, pridáme kokosové mlieko, znížime plameň a varíme 5 minút, dochutíme soľou, limetkou a rybiou omáčkou. Do taniera vložíme rezance, zalejeme polievkou, pridáme nasekaný koriader, chilli a čiernu rascu. Na záver pokvapkáme limetkovou šťavou.

Zdroj: https://www.facebook.com/ojedlomio