Mäkkučké medové pláty, karamelová plnka, orechy a čoko poleva
Doba prípravy: 2 hodiny
Veľkosť marlenky: 35×25 cm
Suroviny:
Cesto:
- 400 g hl. múky
- 125 g práškového cukru
- 250 g masla
- 5 vajíčok
- 1,5 ČL sódy bikarbóny
- 5 PL medu
Krém:
- 2 uvarené salká
- 2 zlaté klasy
- 800 ml mlieka
- 250 g masla
- 1 PL medu
Na dokončenie:
- Vlašské orechy
- Roztopená čokoláda alebo pikao
Postup:
Maslo roztopíme na malom ohni, počkáme kým vychladne, pridáme zvyšné suroviny na cesto a vymiešame na hladké a jemné cesto. Na pečiaci papier si obkreslíme ceruzkou plech, papier otočíme. Cesto si odvážime na 4 rovnaké časti, ktoré rovnomerne rozotrieme na papier podľa nakresleného plechu. Pečieme 10 minút na 180 C. Hotové pláty necháme vychladnúť.
Pripravíme si zlatý klas podľa návodu, necháme vychladnúť. Salko, maslo aj puding musia byt izbovej teploty. Mixérom vyšľaháme najskôr maslo a postupne pridávame salko a puding.
Okraje plátov orežeme tak, aby boli rovnaké. Na pláty rovnomerne nanesieme krém a na záver posypeme mletými orechami a rozmixovanými okrajmi z cesta. Marlenku môžme poliať čokoládou alebo pikaom.