Vpustite si domov záplavu zelene!

Urban jungle je štýl, ktorý Vás rozhodne bude baviť nielen svojou sviežosťou.

Pestovanie a návrat rastlín do miest a domovov sa stáva novodobým trendom. Urban jungle prináša viac prírody no miest aj príbytkov. Viac zelenej sa jednoznačne rovná viac života. To platí o mestských parkoch, populárnych komunitných záhradách, zelených strechách a aj interiéroch. 

Viac zelenej u vás doma.

V domácom prostredí si zelenú džungľu vytvoríte celkom jednoducho. Stačí si vybrať vhodné rastliny pre váš priestor. Pre štýl urban jungle platí čím viac tým lepšie. Preto sa rozhodne nemusíte obmedziť na pár kvetináčov, ale môžete skutočne popustiť uzdu svojej fantázii. Veľké rastliny, malé rastliny, kaktusy či bylinky, všetko sa počíta.  Budete milo prekvapení ako kvety a kvetináče dokážu zmeniť a oživiť váš interiér. Navyše má tento štýl v sebe aj ekologický náboj a preto sa nebojte využiť na jeho vytvorenie upcyklované kúsky – nádoby a doplnky, ktoré už inde pravdepodobne nevyužijete. (staré hrnce, misky, košíky, bedničky….)

Ak máte veľké prázdne plochy, máte výbornú príležitosť siahnuť po veľkých rozrastajúcich sa kúskoch. Monstera, rôzne druhy paliem či fikusov sú na to stvorené. V prípade, že máte priestoru skôr nedostatok zvoľte útulné a sofistikované riešenia. Využite prázdne steny a umiestnite na ne police s kvetináčmi prípadne obrazy vytvorené zo živých rastlín. Možnosťou sú aj závesné kvetináče, ktoré si môžete zavesiť do okien, aj kdekoľvek inde do interiéru. Vyniknú vám v nich paprade, zelenec, divoký jano aj ďalšie druhy popínavých rastlín.

Určite vás neprekvapí, že štýl urban jungle je úzko prepojený s ďalšími prírodnými doplnkami a materiálmi. Skvelo sa k nemu hodí drevo, kov, ľan, bambus či keramika.Ak vás rastliny budú baviť, rýchlo zistíte ako sa vám pekne oplatia za vašu starostlivosť. Dokonca si mnohé jednoducho namnožíte v domácich podmienkach. Môžete nimi obdarovať blízkych, prípadne si založiť džungľu aj v ďalšej miestnosti alebo kancelárii.