Doba prípravy: 45 minút
Počet porcií: 6
Kuracie kúsky:
- 4 vykostené kuracie stehná
- 5 PL hl. múky
- 2 PL kukuričného škrobu
- 3 vajíčka
- Soľ
- Rastlinný olej na vyprážanie
Pomarančová omáčka:
- Šťava z 2 pomarančov
- Pomarančová kôra
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cm zázvoru
- 2 PL ryžového octa
- 0,5 l silného vývaru
- Čerstvá chilli paprička
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 PL kukuričného škrobu
Postup:
Stehná nakrájame na väčšie kúsky a osolíme. Vajíčka rozšľaháme so soľou, pridáme múku so škrobom a vymiešame cestíčko. Mäso obalujeme v cestíčku a vyprážame v oleji.
Cesnak prepučíme, spolu s nastrúhaným zázvorom a nasekaným chilli a orestujeme na štipke oleja. Pridáme zvyšné suroviny (okrem škrobu) a privedieme k varu. Znížime plameň, pridáme škrob rozmiešaný vo vode, zamiešame a varíme pokiaľ omáčka nezhustne. Chrumkavé kúsky vložíme do omáčky a podávame s ryžou, nasekanou jarnou cibuľkou, sezamovými semiačkami a pre tých čo maju radi extra pálivé, ďalšou porciou čerstvej chilli.