Maximalizujte svoj úložný priestor

Určite poznáte situácie, kedy  súrne potrebujete niečo niekam  odložiť, ale už naozaj niet kam. Úložný priestor navyše sa vždy zíde. Máme pre vás zopár typov ako si ho vytvoriť!

Kuchyňa

Aj do malej kuchyne sa veľa zmestí, pokiaľ si ju rozumne usporiadate a zariadite. Ideálne riešenie je zvoliť si kuchynskú linku až po strop a všetky menej často používané veci uskladniť v najvyšších policiach. Rovnako nezabudnite naplno využiť steny a priestor odľahčiť poličkami. Obľúbenou vychytávkou v rámci úložných priestorov v kuchyni sú organizéry na vnútorných stranách dverí. Ľahko do nich upracete pokrievky, koreničky, saponáty, hubky na riad či iné drobnosti, ktoré potrebujete mať po ruke. Čím lepšie zorganizovaná kuchyňa, tým väčší poriadok a viac miesta na prípravu vašich obľúbených jedál.

Kúpeľňa a toaleta

Vo väčšine príbytkov sú tieto priestory pomerne malé. Ak do nich ešte umiestnime práčku prípadne aj sušičku, ich kapacita sa rapídne zníži. Ideálne riešenie pre kúpeľňu je preto zrkadlo s úložným priestorom, závesné skrinky a šuplíky pod umývadlo, do ktorých sa veľa zmestí. Nebojte sa využiť steny naplno – poličky a nadhľad Vám často pomôžu získať peknú plochu.

Chodba

Vstavaná skriňa v chodbe je v našich končinách veľmi vyhľadávaná. Ak zvolíte správne osvetlenie a zrkadlové dvere získate priestor aj opticky. Vedeli ste, že otváracie dvere  na skriniach zaberú menej miesta ako posuvné? Skrinky na topánky, nadhľady a dômyselné vešiaky tiež vedia ušetriť priestor.

Obývačka a spálňa

Posteľ či pohovka  s úložnými priestormi ponúkajú slušný objem na uskladnenie. V malej spálni môže byť riešením aj vyvýšená posteľ, kedy získate priestor takmer celej izby navyše. 

Balkón

Posedenie, ktoré plní aj úložnú funkciu zároveň a závesné riešenia na kvetináče sú pre malé balkóny ideálnou a útulnou voľbou. 

Čím menší priestor máte, tým lepšie je ho dômyselne vyplniť. Nábytok na mieru, organizéry, vákuové vrecia na uskladnenie sezónneho oblečenia vám v tom veľmi pomôžu. Rovnako sa hodí aj zbaviť sa všetkého nepotrebného, čo vám len zaberá miesto!