Šanca pozrieť si úžasný slovenský film – Šanca prežiť

Film o zranených zvieratách a opustených mláďatách, ktorým sa snaží pomôcť úžasný tím zo Záchrannej stanica pre zranené živočíchy Zázrivá.
Réžia: KATARÍNA TEKEĽOVÁ

Pozriete si ako to vyzerá počas roka v záchrannej stanici pre voľne žijúce zvieratá. Prekrásna chladná jar na Orave, dlhé letné dni, vyfarbená jeseň a zima ako zo starej pohľadnice. Film je rozdelený na štyri ročné obdobia a každé jedno nesie so sebou svoje špecifiká. Predstavuje krásny, ale náročný život na stanici, kde sa zo všetkých síl snažia pomáhať zvieratám. Šanca prežiť predstavuje tri najsilnejšie príbehy, ktoré v záchrannej stanici zanechali nezmazateľnú stopu. Napísali ich orlica Zoja, medvieďatá Kvetka a Albert a vlčica Daisy.  Film Šanca prežiť je autentický a podčiarknutý vlastnou skúsenosťou a láskou k práci.

Tento výnimočný film o zvieratách a ľuďoch ste mohli vidieť aj na festivale Hory a mesto Žilina. Aktuálne sa bude už tento piatok premietať na festivale HoryZonty 2020 online. Dokonca zaň môžete zahlasovať! Vstupenky na blok, v ktorom film nájdete a program festivalu, nájdete na tomto linku: https://www.horyzonty.sk/sk/program.php

V sobotnom programe nájdete aj druhý krátky film záchrannej stanice Zázrivá. MATEJ je o macovi, ktorý sa po pár mesiacoch na stanici vrátil späť do voľnej prírody.

Užite si filmy online a nezabudnite aj zahlasovať!