2020 sa nesie vo farbách nekonečne modrej oblohy

Ak by ste náhodou nevedeli. Klasicky, každý rok spoločnosť Pantone vyhlasuje farbu roka. Farbu, ktorá masívne ovplyvní trendy nielen v svete módy, dizajnu, marketingu či priemyslu.

Tento rok ide o skutočnú klasiku. Minuloročný, ekologicky ladený, žiarivý odtieň  – živý korál (PANTONE 16-1546 Living Coral) totiž nahradil konzervatívnejší, avšak rovnako výrazný a využiteľný odtieň klasická modrá( PANTONE 19-4052 Classic Blue).

„Nekonečne modrá večerná obloha – to je trvalý modrý odtieň, ktorý vnáša do duše pokoj, dôveru a spojenie. Zdôrazňuje túžbu po spoľahlivom a stabilnom základe, na ktorom sa dá stavať, keď prekročíme prah do novej éry.“ To je stručná charakteristika odtieňu 2020 od spoločnosti Pantone.

Poetickosť tohto odtieňu v kombinácii z jeho univerzálnosťou je dokonalá. Ako uvádza spoločnosť Pantone „Nadčasový a trvalý modrý odtieň, PANTONE 19-4052 Classic Blue je svojou jednoduchosťou elegantný.“ Nerušivá upokojujúca farba, ponúka útočisko a prináša pocit mieru a pokoja. Podporuje koncentráciu, sústreďuje myšlienky a zvyšuje odolnosť.

Neobmedzená modrá v nás evokuje obrovskú a nekonečnú večernú oblohu. Vyzýva nás, aby sme mysleli hlbšie, zväčšovali našu perspektívu a otvorili tok komunikácie. Žijeme v dobe, ktorá si vyžaduje dôveru a vieru,“ popovedala o farbe roka Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka spoločnosti Pantone Color Institut. A zrejme ani netušila ako bude pre tento rok dôvera a viera dôležitá.