Podpor vznik unikátneho diela – Sphéra

Aj vy sa môžete stať súčasťou ďalšieho veľkolepého projektu a podporiť vznik unikátneho, naozaj a doslovne veľkého diela!

Zrakovú pyramídu Juraja Gábora dozaista všetci dobre poznáte. Práve v tejto chvíli už Juraj spoločne so šikovným tímom pilne pracuje na ďalšom veľkolepom drevenom projekte.

Juraja Gábora už niekoľko rokov fascinuje, že architekt Novej synagógy Peter Behrens do nej pred takmer storočím vpísal tvar levitujúcej gule. Po 4 rokoch počítania, kreslenia a plánovania sa odhodlal túto pomyselnú Sphéru zhmotniť – dokončiť guľu od kupoly až po podlahu.  Sphéra sa stane nielen neprehliadnuteľným umeleckým dielom, ale aj celoročnou scénou pre všetky výstavy, zvukové projekty, koncerty, festivaly, divadelné, pohybové a tanečné predstavenia na 2021 v Novej Synagóge v Žiline. Práce sú v plnom prúde. K dokončeniu, ktoré je naplánované v marci ešte však čo to chýba. Okrem iného aj financie. A tu prichádza Vaša chvíľa! Príležitosť podporiť niečo tak úžasné a veľkolepé totiž neprichádza každý deň. Prostredníctvom stránky startlab.sk, ktorá spája autorov s ľuďmi, čo chcú ich prácu a tvorbu podporiť je to veľmi jednoduché. Stačí kliknúť – https://www.startlab.sk/projekty/1836-nova-synagoga-sphera-juraja-gabora/ a podporiť!

Môžete si vybrať niektorú zo zaujímavých odmien, alebo podporiť len tak, pre dobrý pocit ako my.

Potom v budúcnosti keď Sphéru navštívite, či už v Synagóge alebo v otvorenej krajine, kam ju realizátori plánujú umiestniť sa Vám ten dobrý pocit dozaista ešte znásobí.

O autorovi diela

Juraj Gábor je autorom viacerých úspešných inštalácií z dreva v galériách aj v krajine – okrem Zrakovej pyramídy v Súľove (2015 – 2020) napríklad dielo Vertikálna gradácia v Pražskej Meet Factory (2016), Prechod/Transfer v Banskej Štiavnici (2019). Bol finalistom Ceny Oskára Čepana (2016) a laureátom Ceny Nadácie Tatra banky pre mladých umelcov (2017).

Zdroj: StartLab.sk, Nová synagóga