Doba prípravy: 2 hodiny
Suroviny:
- 1 kg zemiakov
- 1 väčší batát
- 6 ks cibuľa
- 1 klobása
- 10 vajec
- 300 ml šľahačkovej smotany
- Olivový olej
- Mletá rasca
- Soľ
- Korenie
Postup:
Zemiaky, batát a 6 vajíčok uvaríme a necháme vychladnúť. Cibuľu a klobásu nakrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji, nezabúdame na soľ a korenie. Ošupané zemiaky, batát a vajíčka nakrájame na plátky a ukladáme vo vrstvách do vymasteného plechu spolu s cibuľovo-klobásovou. Každú vrstvu osolíme, pokoreníme a posypeme rascou. Na záver zalejeme smotanou a zakryté dáme piecť na 200 C, na hodinu. Zvyšné vajíčka rozšľaháme v miske a zalejeme zemiaky a necháme na 5 minút zapiecť. Podávame s kyslou uhorkou, kápiou alebo nákladnými hubami.