Francúzske zemiaky

♨️Doba prípravy: 2 hodiny

♨️Suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 väčší batát
  • 6 ks cibuľa
  • 1 klobása
  • 10 vajec
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • Olivový olej
  • Mletá rasca
  • Soľ
  • Korenie

♨️Postup:

Zemiaky, batát a 6 vajíčok uvaríme a necháme vychladnúť. Cibuľu a klobásu nakrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji, nezabúdame na soľ a korenie. Ošupané zemiaky, batát a vajíčka nakrájame na plátky a ukladáme vo vrstvách do vymasteného plechu spolu s cibuľovo-klobásovou. Každú vrstvu osolíme, pokoreníme a posypeme rascou. Na záver zalejeme smotanou a zakryté dáme piecť na 200 C, na hodinu. Zvyšné vajíčka rozšľaháme v miske a zalejeme zemiaky a necháme na 5 minút zapiecť. Podávame s kyslou uhorkou, kápiou alebo nákladnými hubami.