Pohybovka pre deti od 3 a pol roka

Rozmýšľate aký pohybový krúžok by mohol byť pre vaše malé ratolesti ten správny?

Trend lenivosti a obezity u detí narastá. Preto je veľmi dôležité myslieť na ich telesný rozvoj a viesť ich k zdravému životnému štýlu. Okrem životosprávy a je obzvlášť vhodné pestovať u detí aj lásku k pohybu.

Výbornou možnosťou sú pohybové prípravy pod vedením vyškolených a skúsených inštruktorov. Formou hier a v kolektíve si deti jednoducho a prirodzene osvoja mnohé zručnosti, z ktorých môžu neskôr čerpať po celý život.

Možností je viacero.

Lezenie. Vďaka lezeniu deti rozvíjajú nielen svoju kondíciu, koordináciu pohybov, či správne držanie tela, ale učia sa tiež dôverovať, prekonávať strach, riešiť problémy a v neposlednom rade sa sústrediť.

Gymnastika, tvorí pohybový základ. Cieľom gymnastiky  je radosť z vykonávaných pohybových činností, zvyšovanie technickej a fyzickej pripravenosti. 

Plávanie patrí rovnako medzi základnú pohybovú výbavu. Rozvíja koordináciu a správne dýchanie, pôsobí rehabilitačne, spevňuje svalstvo, zlepšuje kondíciu a vďaka otužovaniu aj obranyschopnosť organizmu. Učí deti v sebadôvere a dôvere k vode. Navyše je preukázané, že plávanie zvyšuje pocit spokojnosti a šťastia.

Korčuľovanie a krasokorčuľovanie je všestranným športom. Vyžaduje koordináciu, silu, obratnosť, flexibilitu, vytrvalosť, ale aj zmysel pre hudbu a tanec. Ovzdušie na zimnom štadióne je bezprašné, preto je väčšinou vhodné aj pre alergikov, či astmatikov. Pohybom v chladnom prostredí sa dieťa otužuje a zvyšuje kapacitu pľúc. Práve pre tieto vlastnosti je jedným z najvhodnejších druhov telesných cvičení pre deti a výborným odrazovým mostíkom ku ktorémukoľvek športu.

Tanec je prirodzená cesta ako rozvíjať pohybové schopnosti, zdravé držanie tela a navyše aj muzikálnosť a vnímanie hudby. Dieťa sa učí rytmike, koncentrácii, spolupráci, balancu a buduje svoju pohybovú pamäť a kapacitu. Nezáleží na tom o aký druh tanca ide, či je to ľudový, spoločenský alebo moderný tanec. Dôležitá je radosť z pohybu a hudby.

Väčšina kurzov je vedená premysleným systémom. Deti sa vyšantia, naučia sa niečo nové a aj zrelaxujú.

V našom meste nájdete viaceré kvalitné kluby zamerané na pohybovú prípravu malých detí od 3,5 až 4 rokov. Stačí sa len rozhodnúť, ktorý by vaše dieťa bavil. Získa tam zaručene viac ako len nových kamarátov.