Pikantné kokosové Curry

Ó jedlo mio prišli s týmto famóznym receptom. Ak milujete pikantné jedlá s exotickým nádychom, určite vyskúšajte tento recept na jemne pikantné kokosové curry s maslovou tekvicou, karfiolom a cícerom. Táto úžasná kombinácia voňavých korenín, chilli🌶️, zázvoru s lahodnou tekvicou 🎃, zdravým cícerom, chrumkavým karfiolom a kokosovým mliekom🥥 Vám s istotou vyčaruje úsmev na tvári😊. Veľmi dôležitú úlohu zohrávajú aj semiačka černuchy siatej (čierna rasca) spoločne s koriandrom🌱, ktoré spôsobujú ten extra výbuch chutí v ústach 😍🌋🤯

♨️ Doba prípravy: 1 hodina

♨️ Suroviny:
1 malá maslová tekvica
200 g cíceru1 malý karfiol
4 cibule
5 strúčikov cesnaku
2 cm zázvoru
1 chilli paprička
1 PL garam masala
1 ČL rímskej rasce
1 ČL mletého koriandru
1 ČL mletej kurkumy
1 ČL mletého kardamónu
1 ČL černuchy siatej
10 guličiek nového korenia
4 bobkové listy
2 konzervy krajaných paradajok
2 konzervy kokosového mlieka
Rastlinný olej
Limetková šťava
Koriandrová vňať
Soľ

♨️ Postup:
Cícer si vopred namočíme, najlepšie na noc. Vodu zlejeme a cícer uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Vo väčšej panvici alebo hrnci orestujeme sprudka na oleji na veľké kusy nakrájanú cibuľu, po 3 minútach pridáme na plátky nakrájaný cesnak, chilli a nastrúhaný zázvor. Pridáme všetky koreniny, orestujeme asi 30 sekúnd a zalejeme 2 dl vody a pridáme paradajky, na kocky nakrájanú tekvicu, osolíme a varíme 10 minút. Karfiol si rozdelíme na menšie ružičky a spolu s cícerom ho pridáme do curry a varíme ďalších 7 minút. Na záver curry zjemníme kokosovým mliekom, dochutíme soľou a limetkovou šťavou. Na tanieri curry posypeme koriandrovou vňaťou a nasucho opraženou černuchou. Podávame s jasmínovou ryžou alebo chlebovými plackami Naan.

Autori receptu: Ó jedlo mio