Bubliboom: Detský dizajnový obchod, z ktorého sa vám nebude chcieť odísť

Katka z dizajnového obchodu Bubliboom: Detský svet je pestrý sám o sebe. Hračiek stačí málo, no kvalitné.

Bubliboom je obchodík so starostlivo vybraným sortimentom, ktorý v Žiline nájdete jednoducho – prezradí ho neprehliadnuteľný výklad s pôvabnými hračkami a štýlovým detským oblečením. Stoja za ním manželia Katka a Roman. Dobrodružné povahy, ktoré na chvíľu odparkovali svoj karavan, aby vytvorili niečo „iné“. A tak vznikol Bubliboom, priestor s drevenými domčekmi nasiaknutými dizajnom, ktorý dostane malých aj veľkých.

„V Bubliboome preferujeme prírodné materiály, máme radšej drevo než plast, ľan je pre nás príjemnejší než polyester. Cítime, že táto filozofia je sympatická čoraz viac ľuďom a je to úžasné. Menej je viac jednoducho funguje v každej sfére života,“ začína rozprávanie majiteľka Katarína. „Vyberáme kúsky, ktoré sa nám páčia a okrem estetických spĺňajú aj etické a ekologické nároky. Okrem produktov od lokálnych výrobcov máme v sortimente aj bohaté zastúpenie obľúbených, prevažne európskych značiek, ktoré si tiež okrem krásneho vizuálu dávajú záležať na kvalite materiálov, bezpečnosti, dodržiavajú férové podmienky pri výrobe a nie je im ľahostajné životné prostredie,“ zdôrazňuje Katka.

Dizajnové hračky a oblečenie v Žiline

V ponuke Bubliboomu nájdete drevené skladačky rozvíjajúce jemnú motoriku batoliat, tvorivé sady pre väčšie deti, ale i zopár starostlivo vybraných detských knižiek. Všetko v spomínanom minimalistickom duchu – presne tak, ako by to malo byť aj v detských izbičkách. „Pri oblečení preferujeme jednoduché vzory, kvalitné materiály, netradičné a veľmi pohodlné strihy oblečenia, ktoré pokojne vydržia aj niekoľko sezón. Niečo na seba u nás nájdu aj mamičky. Na Slovensku je množstvo šikovných duší a veľmi sa tešíme, keď miestne značky nielen predávame, ale s nimi aj spolupracujeme na rôznych kreatívnych projektoch,“ vysvetľuje.

Rodinná firma s príbehom

Neprehliadnuteľné sú aj samotné priestory predajne na žilinskom Bulvári. Podlahu montoval manžel Roman, syn ukladal hračky do poličiek, Katka sa postarala o dotvorenie interiériu. „Bubliboom je rodinná firma, veľa vecí sme robili aj robíme svojpomocne a pomáhajú nám tiež kamaráti. V tíme máme ešte Mirku, našu pravú ruku, ktorá z kamenného obchodu odprevádza šťastných zákazníkov a pomocníčku Maťu. Snažíme sa pristupovať poctivo a zodpovedne k výrobcom, dodávateľom aj zákazníkom. Radi podporíme lokálnych dodávateľov, ktorých produkty prinášajú pridanú hodnotu. Už len tým, že je za nimi jedinečný príbeh. Na trhu sme už viac ako 5 rokov a za ten čas sa nám sa z mnohých klientov a zákazníkov stali naši dobrí kamaráti. Aj to je to, čo nás posúva vpred,“ upresňuje Katarína. Tento rok predstavili aj vynovený e-shop.  „Chceli sme zákazníkom priniesť pohodlnejší spôsob online nakupovania. Produkty nájdu zoradené v prehľadných kategóriách a často tiež ponúkame možnosť predobjednávky na mnohé srdcovky, takže majú zákazníci istotu, že sa im ich vysnívaný kúsok ujde. O novinkách tiež informujeme na sociálnych sieťach,“ dodáva.

Príďte do Bubliboomu na chvíľku spomaliť, načerpať inšpiráciu, porozprávať sa či vypustiť deti pohrať sa. Ak sa do Žiliny nechystáte alebo je pre vás ďaleko, nezabudnite, že starostlivý výber hračiek a oblečenia nájdete aj vo virtuálnom svete na www.bubliboom.sk alebo na Facebooku, či Instagrame.

Autor: Zuzana Tureková