Tekvicový krém so zázvorom a curry 🎃

Chceli sme minúť zvyšnú zeleninu a vyšiel z toho fantastický, lahodný a zdravý krém. Pridali sme orestované šampiňóny a koriander, ktorý milujeme a môžeme ho jesť vždy a všade 😍🌱

♨️ Doba prípravy: 30 minút

♨️ Suroviny:
1 maslová tekvica
2 cibule
2 cm zázvoru
4 väčšie mrkvy
1 cesnak
1 ČL garam masala
1 l zeleninového vývaru
1 konzerva kokosového mlieka
200 g hnedých šampiňónov
Limetka
Koriander
Rastlinný olej
Soľ
Korenie

♨️ Postup:
Tekvicu ošúpeme, vydlabeme a nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky, mrkvu na kolieska. Polovicu nakrájanej tekvice si odložíme na stranu. Nakrájanú zeleninu spolu orestujeme na oleji približne 5 minút, následne posypeme garam masalou, zalejeme zeleninovým vývarom, kokosovým mliekom a varíme domäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme polievku na hladký krém, pridáme zvyšnú tekvicu a na malom ohni varíme aspoň 10 minút. Šampiňóny prekrojíme na polovice a na štipke oleja prudko orestujeme asi 5 minút, dochutíme soľou a korením. Keď je tekvica v polievke mäkká, dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou. Polievku podávame s čerstvou koriandrovou vňaťou a restovanými šampiňónmi.

Autori receptu: Ó jedlo mio