Tomuto sa povie 100% zero food waste Mali sme zbytkové zemiaky, domáce cestoviny a neodolali sme jedlu z detských čias. Granadír buď milujete, alebo nie. Nič medzi tým
Doba prípravy: 25 minút
Počet porcií: 8
Suroviny:
- 500 g uvarených zemiakov v šupke
- 300 g domácich cestovín
- 2 veľké cibule
- 2 ČL mletej sladkej papriky
- 1 ČL drvenej rasce
- Olivový olej
- Petržlenová vňať
- Soľ a korenie
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a ďalej restujeme na malom ohni dozlatista. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme ku cibuli, cestoviny dáme variť do osolenej vody. Keď je cibuľka mäkká a zemiaky pekne chrumkavé, zaprášime mletou paprikou, pridáme uvarené cestoviny (ak máme rezance, predtým ich nahrubo nakrájame) spolu s 1 malou naberačkou vody z cestovín. Poriadne premiešame, dochutíme soľou a korením, odstavíme a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou a kyslou uhorkou.