Granadír

Tomuto sa povie 100% zero food waste 💚 Mali sme zbytkové zemiaky, domáce cestoviny a neodolali sme jedlu z detských čias. Granadír buď milujete, alebo nie. Nič medzi tým☺️

♨️ Doba prípravy: 25 minút

♨️ Počet porcií: 8

♨️ Suroviny:

  • 500 g uvarených zemiakov v šupke
  • 300 g domácich cestovín
  • 2 veľké cibule
  • 2 ČL mletej sladkej papriky
  • 1 ČL drvenej rasce
  • Olivový olej
  • Petržlenová vňať
  • Soľ a korenie

♨️ Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a ďalej restujeme na malom ohni dozlatista. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme ku cibuli, cestoviny dáme variť do osolenej vody. Keď je cibuľka mäkká a zemiaky pekne chrumkavé, zaprášime mletou paprikou, pridáme uvarené cestoviny (ak máme rezance, predtým ich nahrubo nakrájame) spolu s 1 malou naberačkou vody z cestovín. Poriadne premiešame, dochutíme soľou a korením, odstavíme a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou a kyslou uhorkou.