Tradičný recept pripravili opäť gurmáni z Ó jedlo mio.
Doba prípravy: 30 minút
Počet porcií: 6
Suroviny:
Špenátový prívarok:
- 1 kocka mrazeného špenátu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 PL hl. múky
- 0,5 l mlieka
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 vajíčko
- Maslo
- Soľ a korenie
Pečené zemiaky s cesnakom a rozmarínom:
- 10 zemiakov
- 6 strúčikov cesnaku
- 5 vetvičiek rozmarínu
- Olivový olej
- Soľ a korenie
Na podávanie: 1 vajíčko
Postup:
Špenátový prívarok: Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na masla, poprášime múkou. Vzniknutú zápražku orestujeme, zalejeme mliekom, poriadne premiešame aby sa nám nevytvorili hrčky a pridáme špenát. Na miernom ohni miešame pokiaľ sa špenát neroztopí, zjemníme smotanou a pridáme rozšľahané vajíčko, necháme prevrieť a dochutíme soľou a korením.
Pečené zemiaky s cesnakom a rozmarínom: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtinky a vložíme ich do plechu, cesnak rozpučíme nožom a pridáme k zemiakom spolu s rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200C, prikryté alobalom cca 20-30 minút, ak chceme na posledné 3 minúty zapečieme pod grilom. Prívarok podávame s vajíčkom.
Zdroj: Ó jedlo mio