Špenátový prívarok 😍

Tradičný recept pripravili opäť gurmáni z Ó jedlo mio.

♨️ Doba prípravy: 30 minút

♨️ Počet porcií: 6

♨️ Suroviny:

☘️ Špenátový prívarok:

  • 1 kocka mrazeného špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 PL hl. múky
  • 0,5 l mlieka
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 vajíčko
  • Maslo
  • Soľ a korenie

🥔 Pečené zemiaky s cesnakom a rozmarínom:

  • 10 zemiakov
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 5 vetvičiek rozmarínu
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

🍳 Na podávanie: 1 vajíčko

♨️ Postup:

☘️ Špenátový prívarok: Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na masla, poprášime múkou. Vzniknutú zápražku orestujeme, zalejeme mliekom, poriadne premiešame aby sa nám nevytvorili hrčky a pridáme špenát. Na miernom ohni miešame pokiaľ sa špenát neroztopí, zjemníme smotanou a pridáme rozšľahané vajíčko, necháme prevrieť a dochutíme soľou a korením.

🥔 Pečené zemiaky s cesnakom a rozmarínom: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtinky a vložíme ich do plechu, cesnak rozpučíme nožom a pridáme k zemiakom spolu s rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200C, prikryté alobalom cca 20-30 minút, ak chceme na posledné 3 minúty zapečieme pod grilom. Prívarok podávame s vajíčkom.

Zdroj: Ó jedlo mio