Morčacie fašírky s karamelizovanou cibuľou plnené mozzarellou👩🏻‍🍳

Klasické fašírky pozná každý a my sme to poňali trošku netradične aj prakticky. Mali sme mozzarellu, ktorú sme už potrebovali zjesť a pridali sme karamelizovanú cibuľku.👏🤤

♨️ Doba prípravy: 1 hodina

♨️ Počet porcií: 8

♨️ Suroviny:

  • 1 kg mletého morčacieho mäsa
  • 3 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Čerstvý tymián
  • 1 vajíčko
  • 150 g strúhanky
  • 100 g nastrúhaného parmezánu
  • Väčšia hrsť petržlenovej vňate
  • 2 dl vývaru
  • 1 PL hl. múky
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 PL balzamikového octu
  • 2 mozzarelly
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

♨️ Postup:

Cibuľu nakrájame na tenko a na malom plameni restujeme na olivovom oleji. Po 5 minútach restovania pridáme cukor a balzamikový ocot, soľ, korenie, premiešame a restujeme ďalších 15 minút, pokiaľ cibuľa neskaramelizuje. Vo väčšej miske zmiešame mäso s vajíčkom, strúhankou, pretlačeným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou, tymiánom, parmezánom a 1/2 karamelizovanej cibule. Celú zmes dochutíme soľou a korením. Mozzarellu nakrájame na kocky cca 1cm, rukou naberieme masovú zmes, do stredu zmesi vložíme mozzarellu, uzavrieme a vytvoríme pevnú guľku. Na väčšej panvici rozpálime olivový olej a guľky opekáme z kazdej strany. Opečené fašírky posypeme zvyškom cibule a pridáme vývar, v ktorom sme rozmiešali múku. Pečieme v rúre na 175 C 20-25 minút. Na posledných 5 minút fašírky posypeme zvyšnou mozzarellou. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakovým pyré.

Zdroj: Ó jedlo mio