Aj vám sa stalo, že ste trošku zabudli na banány a zrazu boli čierne?V každom prípade ich nevyhadzujte, je z nich najlepší banana bread. Práve prezreté banány sú hlavnou ingredienciou spolu s orieškami a čokoládou
Doba prípravy: 1,5 hodiny
Rozmery formy: 30x10x7 cm
Suroviny:
- 100 g masla
- 100 g trstinového cukru
- 350 g hl. múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 ČL vanilky
- 2 vajcia
- 4 prezreté banány
- 0,5 dl rumu
- 100 g vlašských orechov
- 100 g horkej čokolády
- Štipka muškátového orieška
Postup: Zmäknuté maslo vymiešame v miske s cukrom, pridáme rozmixované banány, vajcia, rum, vanilku. V druhej miske zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a pomaly vmiešame do misky s banánovou zmesou. Na záver pridáme nasekané orechy, čokoládu a nastrúhame muškátový oriešok. Cesto vlejeme do vymastenej formy a pečieme na 185 C, minimálne 1 hodinu. Správne upečený banánový chlebík otestujeme špilkou.
Zdroj: Ó jedlo mio