Vyrobte si doma rýchly adventný veniec z toho čo je po ruke!

Nestihli ste prvú adventnú nedeľu? Nevadí, máte ešte tri! A navyše dosť času na sa ne pripraviť. Pre nenáročných sme pripravili 3 typy na skutočne rýchlu predvianočnú výzdobu.

Adventný veniec na tanieri

Nie je nič jednoduchšie ako vyrobiť si „adventný veniec“ pomocou taniera. Potrebujete 4 sviečky, 1 tanier a dekorácie podľa vášho gusta. Je len na vás, či vám postačí pár vianočných guličiek alebo sa pustíte do poriadneho aranžmá a tanier naplníte až po okraj.

Adventný svietnik z pohárov

Ďalšia jednoduchá príprava je milý svietnik z pohárov. Potrebujeme 4 poháre, 4 sviečky, čečina, imelo a prípadne ďalšie dekorácie. Do pohárikov vložíme čečinu, imelo a iné oku lahodiace halúzky. Do takto vystlatých svietnikov vložíme sviečky a uložíme ich pekne vedľa seba.

Adventný svietnik z dózy na keksíky

Veľmi pekný svietnik si poľahky vyčarujete z dózy na keksíky. Stačí ju vystlať niečím prírodným  napríklad čečinou alebo machom a potom už len umiestniť 4 vysoké sviečky. Zvyšná dekorácia je už na vás. Šišky, stužky, svetielka, gule aj vianočné figúrky, medovníky sa do tohto svietnika rozhodne zmestia.

Modern Advent Wreath with four candles to burn on four Sundays before Christmas. Swiss tradition.

Doma vyrobené vianočné dekorácie výborne dotvoria atmosféru z prichádzajúcich sviatkov.

Ak máte doma malých pomocníkov nezabudnite ich do týchto malých príprav zapojiť uvidíte, že po chvíľke ich bude výroba baviť viac ako tablet či telka. Možno nakoniec budete dekorácie ešte aj rozdávať!